Juhli Suomen luontoa
31.8.2019 Klo. 09:00-23:00
Tapahtumapaikka
Koko Suomi

Suomalaiselle luonto on niin lähellä, ettei sitä aina edes huomaa. Se on kuin paras kaveri, jota alkaa kaivata vasta, kun siitä joutuu erilleen. Se on mukana kaikessa mitä teemme: ruoassa, puheessa, juhlissa, taiteessa ja leikissä sekä tietysti liikunnassa. Välillä käy niin, että tähän kaveriin menee myös hermot. Kun lunta tupruttaa silmien täydeltä, tai kun vettä tulee kesken kesähäiden, me kiroamme tuittupäistä luontoamme. Mutta kun sen kanssa pääsee taas liikkeelle, mieli virkistyy ja jalka nousee rivakammin. Saattaa vähän naurattaakin.

Jokaisella meistä on luonnon kanssa omat juttunsa. Sen kanssa tulevat tutuksi ikihonkien humina, aaltojen pauhu, kaupunkiluonnon öiset salat ja lähimetsän antimet. Mistä yksi etsii marjoja tai sienisopan aineksia, etsii toinen lepoa ja kolmas seikkailua. Näin kirjavaa kaveria kannattaa juhlia yhdessä.

Alla olevista tapahtumavinkeistä saat ennakkokurkistuksen päivän tapahtumasuunnitelmiin. Poimi idea omaan tapahtumaasi, osallistu tapahtumiin tai lähde kaverin tai perheen kanssa luontoon yhdessä. Vie oma tapahtumasi jo kartalle ja saatat löytää tapahtumakumppanin tapahtumaasi. 

Tapahtumaan liittyvät asiasanat: